SANT JORDIET 2013

DAVID GINER ABASCAL

sant jordiet casco

 

Quan en l'assemblea es va notificar que el jove fester, David Giner Abascal, net de l'entranyable amic Manolo Abascal, es presentava al sorteig de Sant Jordiet 2013, pocs podien imaginar que el dia 7 de Juny en el Casal de Sant Jordi, la sort, o tal volta, alguna cosa per damunt de la sort volguera que la boleta numero 6, corresponent al nostre candidat isquera elegida. Des d'eixe moment el seu iaio, José Manuel Abascal i com no, a la seua mare Lirios Abascal, sabien de la responsabilitat d'eixe càrrec i per aixo de seguida, es van posar a pensar en el disseny del “tratje”. La notícia va córrer ràpidament i tota la filà va compartir la il·lusió de tenir el primer Sant Jordiet Muntanyés.

 

familia sant jordiet sant jordiet

sant jordiet provesso

David Giner va fer aparició per primera vegada amb el tratje de Sant Jordiet, el dia 22 d'abril (dia que es celebrava el dia de Sant Jordi).En la processó de la relíquia Sant Jordiet va acaparar tot el protagonisme. La processó va ser curta però intensa, dotzenes de clavells rojos i blancs van marcar el camí del Sant Jordiet per Sant Llorens, fins l'esglesia de Santa Maria.

El dia 23 dia de l'alardo tota la filà va donar suport a David amb un multitudinari acompanyament des de l'esglesia de Sant Maria fins a l'entrada al castell.

sant jordiet bandera


El moment de l'aparició va aplegar, David Giner va complir un somni, el d'estar en la part mes alta del castell el dia de la fi de festa, de ben segur que el seu pare es va arrimar per a estar eixe moment més prop d’ell, van ser 30.000 fletxes de diversos colors les que va llançar David.