ALFERES 2005

JOSÉ FRANCISCO JULIÁ ESPÍ

2005 pita

Jose Francisco Juliá Espí – “Pita”- és un d’eixos festers que coneix la Filà des de les seues entranyes, ja que ha passat per nombrosos càrrecs en junta directiva, ha ostentat l’acte de la glòria infantil, el de glorier de l’Hospital i Oficial i nombroses esquadres. Precisament en 1999 i després de l’esquadra del Mig en què participa, la resta de components li planteja la possibilitat que fora l’Alferes en 2005. El que en un principi no pareix més que una broma acaba convertint-se en una realitat cinc anys després quan en el Mig Any de 2004 i en la Llotja de Sant Jordi li és imposada la insígnia que li acredita com a Alferes Cristià en 2005.
José Francisco va triar, com ja feren els dos càrrecs anteriors, a Alejandro Soler per a realitzar tot el boato de l’Alferes, que a banda de tots els grups d’acompanyament i ballets, comprenia el regi disseny de l’Alferes, el de la favorita, la seua esposa Luisa, la preferida, la seua filla Carla, els cavallers, dames i guàrdia de la favorita i preferida i totes les carrosses de l’entrà  muntanyesa.

 

2005 alferesfletxa esquerra
fletxa dreta
ALFERES 1991
CAPITANS
INICI

L'Alferes va realitzar el recorregut de l'entrada sobre una imponent carrossa però si alguna cosa va destacar en gran manera en aquest any va ser l'acurada elecció, varietat i quantitat de música que es va disposar per a la alferecia.
Novament la filà Muntanyesos va complir amb el seu encàrrec i va oferir al poble d'Alcoi el millor de sí, quedant de manera ja permanent l'alferes de 2005 com una gran alferesia.